Min jobbsituation

Många av er har undrat om det enda jag gör är att vara hemma med barnen och just nu så stämmer det. Jag och Martin bestämde tillsammans att istället för att skicka iväg barnen på dagis de första åren i våra liv så skulle jag vara hemma och utan dåligt samvete att man inte jobbar. Jag trivs väldigt mycket med det nu i alla fall. Barnen är bara 2 och 3 än så länge och vi bestämde att när det börjar närma sig Max femårsdag så är det dags att jag ska jobba igen. För oss funkar det väldigt bra med bara en inkomst just nu, men det är för att Martin har ett eget företag som det går väldigt bra för så egentligen behöver jag inte arbeta. Men det handlar ju om att man måste hitta på saker med för att inte bli rastlös och sen så måste barnen få komma ut lite med andra och lära sig det sociala livet. Så vi får se om jag stannar hemma tills Max är fem eller om jag kommer börja leta jobb redan i vår. Ibland tar det ju ganska så lång tid innan man får något som faktiskt känns bra så kan ju vara smart att börja kolla marknaden i tid så man inte får panik istället när man inte får något.

Gymmet som finns i staden har bra barnpassningsmöjligheter med så jag kan gå och träna väldigt ofta utan att känna mig rastlös. Så himla skönt att kunna lämna barnen där en timme utan att få dåligt samvete och sen kunna leka tillsammans igen. Så än så länge har vårat koncept funkat bra. Men som sagt vi får se hur länge man orkar, ibland saknar jag att ha riktigt rutiner och kollegor. Nu är det ju tur att så många av mina vänner har barn i samma ålder så man kan köra lite lekdagar.

Nej nog om detta tråkiga prat om arbete. Arbetar gör man tillräckligt mycket i livet för att behöva prata om det också. En sista sak jag har att säga er är bara att trivs ni inte på ert jobb så stanna inte för länge, vara inte rädda för att söka annat eller byta jobb. Ens jobb är en stor del av ens liv så därför anser jag det vara viktigt att man trivs på sitt jobb. Men nu över till något roligare, jag har hittat en ny sak att spendera lite av min tid med. Jag har nämnt tidigare att jag försökt sticka, pysslat med lite ljus och kanske borde köra någon slags it-kurs. Jag tänkte inte avslöja vad det är än, utan tänkte att ni skulle få gissa er till vad det kan vara. Jag tog hjälp av internet för att hitta detta och det är även på internet som man utför detta. Man kan göra det både på internet och i verkliga livet. Det är ingen kurs eller så, men man kan behöva läsa på för att lära sig utöva det på korrekt sätt. Någon som kan gissa vad det är? Jag personligen kan ingenting om det sen innan så jag tycker det ska bli jättespännande i alla fall! Avslöjar vad det är imorgon!