Blev nedröstad

Martin tyckte inte alls att det var någon bra idé att måla om såhär sent på året. Han hade väldigt bra argument så jag antar att jag får lägga mig i denna frågan. Vill så gärna ha ett rött hus, men Martin frågade om det verkligen var sån panik att göra det nu. Egentligen är det ju panik i mig, för jag ville ju från början inte ens köpa ett blått hus.. Nej skämt åsido. Han hade många bra poänger att det är bättre att måla inför sommaren då det oftare är fint väder och han har mer tid att hjälpa till i vår jämfört med nu på hösten. Sen var han även lite osäker och trodde att vi skulle behöva måla vitt och slipa en massa för att få till rätt nyans av det röda. Såklart blir det lättare i vår för då slipper jag hålla koll på två barn som springer omkring samtidigt som man ska måla med. Så kan Martin fixa grunden så är det bara för mig att måla min lilla röda nyans med. Ändå bra kompromiss om jag får säga det själv.

Så nu när mitt projekt helt plötsligt försvunnit så måste jag hitta på något nytt pyssel att sysselsätta mig med. Jag har förresten signat upp mig på en stickningskurs som börjar senare i höst. Men vi får se lite hur ofta jag kan gå dit, om det passar med barnen och Martins tider och lite sådant. Kursen var gratis här nere på hembygdsgården så det var inget tvång att komma alla gånger utan var mer att man tar med sig allt material själv och sen dricker kaffe och stickar lite. Jag hoppas kunna gå på något tillfälle i alla fall så kanske någon där som är bättre än mig kan hjälpa mig lite om jag fastnar. Så steg ett är att välja lite mönster, så jag har suttit på drops.se som jag tipsade om sist. Det finns så mycket att välja bland att jag har haft svårt att välja. När jag väl hade lite tid med såklart så blev det lite struligt mellan Max och Lisa när de skulle välja film att titta på, så blev bara lite stressigt mellan försöken att få dem att välja tillsammans!

Kalaset för Max blev hur bra som helst, fick många komplimanger för ljuset jag hade gjort. Fick lite beställningar med faktiskt av släkten som gärna ville ha lite mer ”designer ljus” så har ju lite att göra faktiskt nu när jag tänker efter. Men ljusen går så snabbt så jag behöver komma fram till något mer, kanske ska kolla om det finns något på internet. Borde försöka lära mig lite mer om datorer och sådant, det är ju ändå framtiden och kanske bra att kunna lite sen när barnen är stora nog. De lär väl lära sig det på två sekunder ändå haha! Den nya generationen är ju lite snabbare än vi som växte upp utan dator. Köpte förresten ett brädspel till Max i födelsedagspresent, det var mycket uppskattat och barnen satt och spelade det efter de hade fikat klart. Klart godkänd av Max och en bra dag helt enkelt.