Första stickningen

Igår var jag nere på hembygdsgården och stickade lite. Det var perfekt, Martin hann komma hem från jobbet och vi hann äta middag ihop innan stickningen började kl 19. Så jag lämnade barnen och Martin själva en timme medan jag gick ner och stickade en stund. Det var absolut härligt och så, men majoriteten av gruppen var pensionärer, så det var lite svårt att hitta gemensamma ämnen att prata om. Sen ville i stort sett hela gruppen flytta tiden på stickningen tills tidigare på dagen, alla är ju lediga och vill hellre ses vid klockan ett och så. Det förstår jag, så jag sa att det var okej, så får jag helt enkelt gå de gånger jag kan eller hinner. Det verkade inte som något problem att ta med sig barnen dit, det fanns en liten lekhörna i lokalen, men tanken var ju att jag skulle komma ifrån lite. Så vi får se om jag fortsätter med stickningen eller om jag byter ut det helt.

Mitt mönster gick inte så bra heller, började i och för sig bara på en vanlig halsduk, men det vart inge fint. Kan vara jag som inte är så bra på att sticka heller, men ändå tror jag pausar lite med stickningen och letar upp något roligare att göra. Kanske blir det att man gör det mer i den åldern där resterande av de i gruppen var i haha! Nej sticka tröjor och sådant till barnen tror jag inte det blir, hade inte riktigt tålamod med alla felen jag gjorde heller, men kanske är det dags att dra fram symaskinen igen. När jag var yngre så sydde jag väldigt mycket nämligen så kanske att man ska försöka sig på att sy lite igen.

Till att börja med ska jag ta tag i att göra de där ljusen till mina släktingar som har gjort beställningar. Jag har fått leverans på alla servetter som folk ville ha, jag tyckte det var enklast så, att man får köpa allt som behövs och sen lämna det till mig så löser jag själva pysslandet. Vi åkte tillsammans till Ikea och köpte ett stort lager av blockljus så passar jag på att göra ett par ljus när jag ändå håller på. Köper man ändå ett helt paket servetter så får man ju ett par stycken servetter i varje paket så då kan man ju göra fler ljus samtidigt tänker jag. Har gått med på att göra fyra stycken till varje person och sen så får de vara nöjda haha! Blir ändå tjugo stycken ljus som jag ska göra så det tyckte jag var lagom. Det är ju lite känsligt när man är släkt om man ska ta betalt eller inte, jag må älska att pyssla men tror ändå att jag hade velat ta lite betalt för arbete. Men vi får se, oftast så brukar vi bjuda varandra så jag lär få något i utbyte. Tror jag åtminstone haha! Någon av er pysslare där ute som har något tips på vad jag kan göra härnäst eller ska jag börja sy igen, vad tycker ni?

min låda med garn