Stickkurs och funderingar

 

stickade barntofflor

Hej, nu är bloggen igång!

Det har varit lite pyssel för att få allt att fungera, men nu tror jag att allt fungerar som det ska. Jag är inte så bra på datorer och IT så jag har fått ta lite hjälp av min betydligt mer kunniga syster.

Egentligen borde jag kanske gå någon dator- eller IT-kurs. Men helst skulle jag vilja gå en stickkurs och lära mig sticka. En gång i tiden kunde jag sticka både strumpor och vantar, men den kunskapen har försvunnit någonstans på vägen och nu skulle jag vilja lära mig igen.

Det skulle också vara kul att kunna sticka lite mönster och göra tröjor! När jag var liten stickade mormor många tröjor till mig och min syster och vi uppskattade dem jättemycket. Vi var båda väldigt klädintresserade som små och tyckte det var kul när garderoben växte med nya kläder. Tröjorna och koftorna vi fick föll oss också perfekt i smaken eftersom mormor ofta stickade dem i våra favoritfärger och ibland fick vi till och med själva vara med och bestämma färger och mönster på plaggen, vilket var jätteroligt.

Ja det var tider det! Nu har jag för länge sen växt ur tröjorna och har egna barn som i sin tur fått ärva mina barndomströjor. Dock skulle jag själv vilja sticka lite till barnen också, men eftersom jag inte minns hur man gör så har det inte blivit något av det.

Har kollat lite på drops.se, garnmärket, de har en enorm samling med mönster som man kan bläddra bland på deras hemsida. Mönstren är gratis att ladda ner och det finns stickbeskrivningar på alltifrån mössor och vantar till tofflor, tröjor och väskor.

Det är lite kul att kolla igenom mönstren på Drops eftersom de även har gamla mönster från typ 80-talet kvar. Det blir som en liten nostalgiresa att titta igenom alla mönster.

Jag kan också tipsa om att de har väldigt många fina mönster på ponchos och sjalar. Om jag kunde sticka skulle jag kunna ägna hur mycket tid som helst till att sticka upp sjalar i de mönster jag gillar! En av favoriterna har nummer 173-23, du kan söka upp den på deras webbsida om du är nyfiken.

Förutom koftor och tröjor skulle jag vilja göra varsin filt till barnen. På drops finns en snygg modell jag gillar, den har nummer 155-37 och heter Beach Party. Den filten ska dock virkas, något som jag överhuvudtaget inte kan, så det kanske slutar med att jag får gå en kurs i virkning också när jag ändå håller på!

Egentligen skulle jag vilja sticka två olika filtar till barnen så att de får varsin väldigt personlig pläd. Men jag hittar inget annat mönster jag fastnar för på drops sida så det kanske får bli två likadana fast med olika färger ändå, om jag nu kommer igång med det projektet någon gång.

Om du också blev sugen på att lära dig sticka så kan jag berätta att det verkar finnas stickkurser lite överallt här i landet. Kolla med Medborgarskolan till exempel och se vad de har i sitt utbud i din kommun. Du kan också höra med den lokala hemslöjdsföreningen om de har några kurser man kan anmäla sig till.